FotoLocaties.eu

Laatste locatie update :
Helshoven (Helsheaven) Borgloon
50.7916716, 5.2674769
Dit overzicht is toegankelijk voor alle bezoekers. Gesorteerd op laatste wijzigingen                                                  Sorteer op | Laatste wijziging | Toegangsprijs (laag -> hoog)
Helshoven (Helsheaven) Borgloon (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : 50.7916716, 5.2674769

Helsheaven is een kunstig uitkijkplatform vlakbij Kapel van Helshoven. Het is als kunstwerk gebouwd door kunstenaar Frits Jeuris .

Symboliek

Het uitkijkplatform ligt vlakbij de kapel van Helshoven, de galg en het fietsroutenetwerk. "De kapel zweeft, en hangt op en verwijst daarmee ook naar de galg die ernaast staat", zegt Jeuris. "Het is zweven tussen leven en dood, en als je erop staat voel je ook de onzekerheid." De buitenkant van de kapel is helemaal uitgelijnd, de binnenkant is wat ruwer. Want: "We laten graag onze mooiste kant zien, en onze minder mooie kantjes aan de binnenkant houden we graag voor onszelf."C-Mine Genk (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : C-Mine 10 B - 3600 Genk

C-Mine is een oude kolenmijn locatie in Genk. Hier is sinds 2005 een creatieve hub gecreerd.

Een deel van de mijngebouwen en -installaties is behouden gebleven en heeft monumentenstatus. De gebouwen dateren uit de periode 1912-1925. Erachter liggen twee schachtbokken: één uit 1916 (het oudste van Limburg) en één uit 1963, de laatste ooit gebouwd. Verder zijn het ophaal-machinegebouw en de elektriciteitscentrale van de mijn nog te bezichtigen. Het plein zelf is autovrij.


Hou wel rekening mee dat er veel bezoekers zijn. Ook dien je de regels van C-Mine te respecteren. Voor meer informatie bezoek hun website.Develbos Zwijndrecht (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : 51.826488, 4.597834

mooie locatie met riviertje, meertje en pontje mooi bruggetjeSite Romeinse Tempel (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Keverstraat Tongeren 3700 Limburg België

Prachtige historische site rustig gelegen kort bij parking ( Hasselsesteenweg  en Bilzersteenweg ) Gratis toegankelijk volg pijl "site romeine tempel "

 Vogelobservatorium Tij (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : 51.818961872711384, 4.055328368575665

Door de unieke vorm van het vogelobservatorium geeft dit ook een aparte uitstraling voor shoots.

 

Let wel op dat het gebied naar en rond om het observatorium een beschermd natuurgebied is. Het kan dus ook voorkomen in bepaalde tijden van jaar het druk is met bezoekers. Tevens is het een lang pad richting het observatorium.Uitkijktoren Beningerwaard / Spuimonding (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : 51.7944964,4.2509794

Waar de Spui uitmondt in het Haringvliet ligt de Spuimonding, hier kunt u volop genieten van de natuur. Er is een wandelpad die u via een brug en een trekpontje door het hele gebied brengt. Beklim de uitzichttoren aan de oostkant van het gebied. Van bovenaf heeft u een verbluffend uitzicht over het gebied, het Spui en het Haringvliet en een groot gedeelte van Voorne-Putten en de Hoeksche WaarZandwacht Maasvlakte (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : 51.921944, 3.984722

Zandwacht is een aan de kust gelegen kunstwerk op het Maasvlaktestrand bij de Tweede Maasvlakte ontworpen door kunstenaarscollectief Observatorium. Het beeld heeft een oppervlakte van 20 bij 40 meter en een hoogte van 12 meter en is gemaakt van extra sterk zandkleurig beton.ENCI groeve Maastricht (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Lage Kanaaldijk 115, 6212 NA Maastricht

De ENCI groeve is een plek waar mergel is gewonnen voor de cementindustrie. Nu dit gestopt is, is er een uniek natuurgebied onstaan. Je hebt plekken met de mergelwanden maar ook uitzicht over de hele groeve via het uitzichtplateau.Kasteelruïne Lichtenberg (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Lichtenbergweg 2, 6212 NG Maastricht

Kasteelruïne Lichtenberg is een ruïne van een kasteel gelegen op de Sint-Pietersberg. Er zit een hoeve omheen, maar de kasteeltoren is nog altijd vrij te bezoeken. Hier kan je boven, in en naast de toren dus gebruiken voor fotoshoots.Hai Thai Ancient house (gratis bi/bu) (gratis binnenlocatie)

Coördinaten : 12.203534,109.043188

Ca. 25 km. vanaf de boulevard van Nha Trang in SuoiTien Village, Dien Khanh District, Khanh Hoa Province, Vietnam.

Voor wie tijdens een vakantie in Vietnam in Nha Trang verblijft. Hai Thai Ancient house dateert uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Het bestaat uit een groot woonhuis en een aantal bijgebouwen. Tevens zijn er een paar grote vijvers en een zwembad. Het is gratis toegankelijk. Alleen voor het zwembad moet worden betaald maar het gebruik raad ik af. Er zijn meestal nauwelijks bezoekers, alleen wat personeel.

Je kunt zowel binnen als buiten fotograferen. Er staan veel oude gereedschappen, die voornamelijk met het verwerken van rijst te maken hebben. De manager is Mr. Binh, die helaas geen Engels spreekt. Op http://yasakasaigonnhatrang.com/tours/countryside-tour-to-discover-hai-thai-ancient-house zijn een aantal foto’s te zien.

Er staan een paar kleine huisjes op het terrein waarin overnacht kan worden. Prijzen daarvan zijn niet bekend, maar ongetwijfeld via bovenstaande website te verkrijgen.

Aan het begin van de toegangsweg naar het huis staat aan de rechterkant een leegstaande school. Het terrein wordt soms gebruikt voor opslag van stenen voor bouwprojecten in de buurt. Ik heb daar zelf nooit problemen ondervonden., de enkele keer dat er iemand is. Gewoon vriendelijk je camera laten zien en “OK?” vragen.Fort Sabina (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Fortweg 1 4794SC Heijningen

Een prachtig fort met veel fotogenieke plekjes. Het heeft een fantastisch restaurant en parkeerplaats voor het fort. Voor openingstijden even op de website van het fort kijken: http://www.fortsabina.nl/

Ter Horsterzand (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Ter Horsterzand Beilen-Drenthe

Het betreft hier een prachtig natuurgebied dat gratis toegankelijk is. Wel rekening houden met veel wandelaars tijdens mooiere weersomstandigheden. Er is parkeergelegenheid vlak naast het gebied.

Berenkuil Eindhoven (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Berenkuil, 5613 AM Eindhoven

Fiets rotonde in Eindhoven, met veel graffiti. De Berenkuil is inmiddels ook een openluchtmuseum omdat graffiti-kunstenaars er legaal hun gang mogen gaan. Normaal gesproken gruwt een echte graffiti-artiest ervan om op een aangewezen plek een piece te zetten, maar deze plek is daarop een van de weinige uitzonderingen. Want wow: hier zijn échte kunstwerken te zien. Zeker tijdens Step in the Arena is het hier genieten geblazen, want dan komen ook internationale artiesten laten zien wat ze uit hun spuitbus kunnen toveren.

Fort de la Chartreuse (gratis binnenlocatie)

Coördinaten : Rue Achille Lebeau 4030, 4030 Liège, België

Verlaten Militaire basis met veel (vervallen) gebouwen. Inmiddels vol graffiti. Eigenlijk zowel binnen als buiten mooie plekjes te vinden om leuke shoots te doen. In het weekend is het er veel drukker dan op een doordeweekse dag

De Vlaeykensgang (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Oude Koornmarkt 16, 2000 Antwerpen

De Vlaeykensgang: een paar smalle straatjes en binnenplaatsjes in het historische centrum van Antwerpen, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Wandelend tussen de middeleeuwse huizen is het alsof je in een dorp bent in plaats van in de stad. Behalve soms een groepje toeristen kom je er niet veel mensen tegen, want de Vlaeykensgang ligt behoorlijk verscholen. Hoe je er komt? Via een poortje op de Oude Koornmarkt nummer 16 of via een ingang aan de Pelgrimstraat.

Ecokathedraal (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : IJntzelaan 6, 8454KV Mildam, Nederland

Ongestructureerde bouwwerken overwoekerd en in ongerepte natuur. Prachtig voor een niet allerdaagse fotoshoot.

Bunkers Hellevoetsluis (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Plein fort Haerlem 1, 3221 AW Hellevoetsluis

Diverse bunkers uit 1880 en erna. Welke niet toegankelijk zijn maar wel mooie achtergronden bied voor shoots. Er zijn diverse types gelegen op een pad waardoor je eenvoudig naar meerdere toe kan lopen. loca Het is een volledig vrij toegankelijk stuk tegen een wat rij huizen aan.

Achtmeertje Hellevoetsluis (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : 51.831823,4.170523

Gelegen in de wijk Kooistee is een meertje. Ook wel bekend als het Achtmeertje. Dit door de vorm welke deze heeft. De locatie bied door zijn vorm genoeg plekjes aan voor diverse soorten shoots. Ook is er een groot stuk grasveld bij wat ook uitkomt bied.

Maasvlakte strand (gratis buitenlocatie)

Coördinaten : Maasvlakteboulevard, Maasvlakte Rotterdam

Nieuw strand en duin beschermen Maasvlakte 2 in het westen tegen de Noordzee. Op het Maasvlaktestrand zijn volop mogelijkheden voor recreatie. Geniet van de rust en de ruimte om te zwemmen, te zonnebaden en te wandelen. Bij de noordelijkste strandopgang van het badstrand is een strook van 500 meter gereserveerd voor naaktrecreatie. Op het noordelijker gelegen sportstrand.

Aangemelde leden kunnen meer resultaten zien.